Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Σχολική Εκδρομή στη Μονόλιθο της Ρόδου: Μια Μοναδική Εμπειρία Αστρονομίας

    Την 10η Μαρτίου 2024,στα πλαίσια του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων «UniversALL:  – Πρόγραμμα Αστρονομίας για Μαθητές Ακριτικών Περιοχών», που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε μια αξέχαστη εμπειρία στον μαγευτικό οικισμό της Μονολίθου στη Ρόδο. Η μικρή αυτή εξόρμηση ήταν γεμάτη δραστηριότητες και ανακαλύψεις, προσφέροντάς μας μοναδικές στιγμές που θα μας συνοδεύουν για πάντα.

 

 


    Το πρωί, ξεκινήσαμε την εκδρομή μας επισκεπτόμενοι την πανέμορφη εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στο κάστρο της  Μονολίθου. Η ηρεμία και η γαλήνη που επικρατούσε στον χώρο μας ενέπνευσε και μας έδωσε τη δύναμη για τις περιπέτειες που ακολούθησαν.

                              

                                 


    Επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο μας, με γεμάτες καρδιές για το επόμενο μέρος της εκδρομής μας. Με μεγάλη χαρά, ασχοληθήκαμε με τις εργασίες του σχολικού μας προγράμματος. Κάθε ομάδα είχε μοναδικές ιδέες και τη δική της δημιουργικότητα, ενώ όλοι μαζί εξερευνούσαμε τα αστρικά μυστικά.

 


 

    Ωστόσο, το απόγευμα δεν ήταν το τέλος της περιπέτειάς μας. Κατά το δειλινό, βρεθήκαμε σε μια άλλη μικρή εκκλησία του Αγίου Αμβροσίου, όπου είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το θαυμαστό θέαμα του έναστρου ουρανού. Με ένα τηλεσκόπιο στο χέρι, περιηγηθήκαμε στα ανάκτορα του ουρανού, διακρίνοντας αστέρια και πλανήτες που μας άφησαν άφωνους.

    Αυτή η μοναδική εκδρομή στη Μονόλιθο της Ρόδου ήταν περισσότερο από μια απλή εκδρομή. Ήταν ένα ταξίδι της γνώσης, της ανακάλυψης και της έμπνευσης. Οι στιγμές που μοιραστήκαμε ως ομάδα θα παραμείνουν αξέχαστες και θα μας συντροφεύουν στο δρόμο της μάθησης…

 

                                                Μαρκέλλα Παλατιανού, Α2

Σχολική Εκδρομή στη Μονόλιθο της Ρόδου: Μια Μοναδική Εμπειρία Αστρονομίας

     Την 10η Μαρτίου 2024,στα πλαίσια του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων «UniversALL:  – Πρόγραμμα Αστρονομίας για Μαθητές Ακριτικών...